dr. Remko Kuipers als spreker

De onderwerpen die Remko aansnijdt zijn maatschappelijk buitengewoon relevant. Nederlanders krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met welvaartsziektes zoals overgewicht, suikerziekte, ziekten van het hart, beroertes, kanker, pijnlijke gewrichten en psychische problemen. Deze ziekten zijn stuk voor stuk te verklaren doordat in onze moderne maatschappij onze genen niet meer om kunnen gaan met de verschillende invloeden uit onze omgeving. Zowel onze voeding, als externe invloeden zoals stress, milieuverontreiniging en slaaptekorten lijden tot het ontstaan van deze bovengenoemde welvaartsziektes. Remko onderzocht gedurende meer dan tien jaar hoe de balans tussen onze genen en onze omgeving weer hersteld kan worden.

Met concrete voorbeelden en adviezen toont hij hoe we met betrekkelijk eenvoudige veranderingen in onze leefstijl, waaronder onze voeding, weer gezond oud kunnen worden.

Kuipers_Presentation_2

Onderwerpen
Door zijn promotie-onderzoek op het gebied van de Evolutionaire Geneeskunde met speciale aandacht voor Voeding en met name Vetzuren houdt Remko lezingen over een uitgebreid aantal onderwerpen. Hierbij een aantal voorbeelden:

Hoe zien de lezingen er uit?
Remko is een meesterlijk verteller en zijn presentaties zijn daardoor zeer levendig en altijd interactief. De duur van de lezingen varieert van 20 minuten tot ruim 4 uur en is afhankelijk van de gekozen onderwerpen.

De meeste lezingen worden vergezeld van doeltreffende digitale beelden (powerpoint/prezi). Maar ook uitgebreide workshops, waarbij deelnemers zelf worden uitgedaagd om zich aan de hand van aangereikte artikelen een mening te vormen, behoren tot de mogelijkheden.

Kuipers_presentatie_5

Dr. Remko Kuipers verzorgt lezingen en workshops in binnen- en buitenland, zowel in het Nederlands als in het Engels. Wil je dr. Remko Kuipers inhuren als spreker?

Stuur dan een e-mail naar boekingen@remkokuipers.com

Dr. Remko Kuipers (1980) is arts/apotheker, maar vooral onderzoeker. Hij was de eerste ter wereld die promoveerde in de evoluitionaire geneeskunde, de wetenschap die zich bezighoudt met de relatie tussen evolutie, leefstijl (waaronder voeding) en gezondheid.