Cardioloog Remko Kuipers

Over dr. Remko Kuipers

Remko Kuipers is gezondheidscoach, cardioloog en onderzoeker.

Na bijna tien jaar onderzoek promoveerde hij in 2012 in de evolutionaire geneeskunde op het onderwerp voeding. Door zijn uitgebreide vooropleiding en zijn langdurige onderzoeksproject is hij als geen ander op de hoogte van de wetenschappelijke waarheden en mythes die er bestaan rondom voeding. Gedurende zijn onderzoek leefde hij verschillende jaren tussen de primitieve jager-verzamelaars van Afrika.

Door deze ervaringen doorspekt hij zijn presentaties over wetenschappelijke materie met levendige voorbeelden uit zijn onderzoekstijd. Als geen ander weet hij zijn passie en enthousiasme op zijn publiek over te brengen.

remko_kuipers_-_het_oerdieet

In dit boek legt Remko Kuipers in begrijpelijke taal uit waarom we allemaal zouden moeten eten als oermens. Om zijn theorie direct in praktijk te brengen biedt Het oerdieet tevens honderd recepten, samengesteld door culinaire kenners.

dr frank

dr. Frank

"De theorie achter Het oerdieet is zo verleidelijk dat je er wel in moet geloven."

Screen-Shot-2013-09-08-at-7.18.08-PM

dr. Loran Cordain

"Het oerdieet biedt een waardevol inzicht in de samenstelling van onze huidige voeding en de verschillen met onze oorspronkelijke, paleolithische voeding. En dr. Kuipers’ recepten zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook goed betaalbaar en uiterst smakelijk."

DavidvanBodegom

David van Bodegom, arts & schrijver

"Remko Kuipers heeft met zijn boek ‘de oervoeding’ een prachtig boek geschreven, prettig leesbaar en met een stevige wetenschappelijke onderbouwing."

Kirsten Winkelman, Sanova

"Boek het Oerdieet van @remkokuipers niet alleen goed geschreven, maar ook met lekkere recepten! #quinoasalade."